Masni

Recept: glutén-és tejmentes tökéletes máktorta nem csak paleoknak

Oké, cukor van benne, de ma már annyi cukorhelyettesítő van, mint égen a csillag, mindenki olyat tesz bele, amilyet szeretne. 🙂 Ezt most barna nádcukorral készítettük, de már kipróbáltuk nyírfacukorral is, és tökéletes lett!

masni_recept_maktorta002

Hozzávalók:

– 150 g darált mák

– 150 g darált dió/mandula/mogyoró

– 120 g kókuszzsír

– 120 g cukor

– 1 vaníliás cukor

– 1 tasak sütőpor

– 2 citrom reszelt héja (csak megbízható forrásból származót használjunk!)

– 4 tojás

– 3 közepes alma lereszelve

masni_recept_maktorta003

 

Keverjük össze a darált mákot és diót a sütőporral. Egy másik tálban keverjük ki a tojásokat a cukorral, és az almán kívül mehet minden bele. A folyékony összetevőkhöz keverjük hozzá a szárazakat, legvégül forgassuk bele a reszelt almát. A sütőt kapcsoljuk be 150 fokra. Egy kizsírozott vagy sütőpapírral kibélelt tortaformába öntsük bele a masszát, és 50 perc alatt süssük meg. Jó étvágyat, nem fogunk csalódni! 😉

Gyere, süss velünk még többet:

– Recept: paleo banánkenyér

– Recept: gluténmentes narancstorta

– Recept: Tökéletes mandulás-sütőtökös szelet (paleo)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Renáta Sarkadi-Marton says:

    Ez a süti tényleg egy csoda! Finom szaftos, nem lehet abbahagyni az evést, amíg ki nem ürül a tányér.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!