Oké, cukor van benne, de ma már annyi cukorhelyettesítő van, mint égen a csillag, mindenki olyat tesz bele, amilyet szeretne. 🙂 Ezt most barna nádcukorral készítettük, de már kipróbáltuk nyírfacukorral is, és tökéletes lett!
Hozzávalók:
– 150 g darált mák
– 150 g darált dió/mandula/mogyoró
– 120 g kókuszzsír
– 120 g cukor
– 1 vaníliás cukor
– 1 tasak sütőpor
– 2 citrom reszelt héja (csak megbízható forrásból származót használjunk!)
– 4 tojás
– 3 közepes alma lereszelve
Keverjük össze a darált mákot és diót a sütőporral. Egy másik tálban keverjük ki a tojásokat a cukorral, és az almán kívül mehet minden bele. A folyékony összetevőkhöz keverjük hozzá a szárazakat, legvégül forgassuk bele a reszelt almát. A sütőt kapcsoljuk be 150 fokra. Egy kizsírozott vagy sütőpapírral kibélelt tortaformába öntsük bele a masszát, és 50 perc alatt süssük meg. Jó étvágyat, nem fogunk csalódni! 😉
—
Gyere, süss velünk még többet:
– Recept: gluténmentes narancstorta
– Recept: Tökéletes mandulás-sütőtökös szelet (paleo)
Ez a süti tényleg egy csoda! Finom szaftos, nem lehet abbahagyni az evést, amíg ki nem ürül a tányér.