Kezdem is rögtön egy közhellyel: rohan az idő. Igen, újabb szülinaphoz érkeztünk. Január és február amúgy is halmozottan érintett a családunkban, de ez most igazán különleges esemény volt: második szülinap. Komoly kor. Sütit nem szereti a fiatalember, palacsintát viszont igen, így készült palacsintatorta.
Hozzávalók:
– 300 g liszt
– 1 tojás
– 4 cl olaj
– annyi víz, hogy kellemesen folyjon (szénsavas vagy sima csapvíz is jó)
Töltelékhez: lekvár és darált dió.
Kezdjük el sütni a palacsintát, és mindig csak az egyik oldalán süssük meg. Vegyünk egy tepsit, amire kicsúsztatjuk a palacsintát, a sült felével lefele.
A sületlen felét kenjük meg lekvárral, és szórjuk meg darált dióval, és jöhet a következő réteg. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Ha kisütöttük az összes palacsintát, tegyük be 20 percre összesülni a sütőbe.
Jó étvágyat!
—
Gyere, süss velünk még többet:
– Recept: glutén-és tejmentes tökéletes máktorta nem csak paleoknak
– Recept: almás pite, ahogy mi szeretjük (tejmentes)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: