Ez a recept a véletlen műve, de nagyon jó szívvel ajánlom mindenkinek. Akár diétázik, akár nem, szerintem remek kulináris kaland. Először csak sima sárgarépából készítettem el – mivel azon és 2 zacskó mozzarella sajton kívül semmi értelmesen ehető dolog nem volt a hűtőben -, de mióta felfedeztem a piacon a lila és citromsárga répát (bátrak és veteményeskerttel bírók, itt szerezhetnek vetőmagot hozzá :)), már azokkal készítem. Mivel a német mondás szerint a szemünk is velünk eszik, valóban más az esztétikai élmény.
Amire szükséged lesz 1 személyre: 2-3 szál közepes méretű répa, vékony csíkokra szelve, és fél zacskó mozzarella sajt, vékony szeletekre vágva, kevéske olívaolaj, egy csipet só.
Hevítsd fel egy tapadásmentes serpenyőben az olajat, dobd bele a répákat, sózd meg. Pirítsd meg a répát, de semmiképp se főzd puhára. Amikor a répa kész, rakd rá a sajtszeleteket, de már ne melegítsd tovább. A sajt a répa hőjétől szépen ráolvad a répára. Mennyei.
Tovább tartott leírni, mint elkészíteni, szóval hajrá! Jó étvágyat hozzá!