Itt a jó idő, lehet végre fagyizni! A boltokban kapható guargumival, ízfokozókkal és színezékekkel teletöltött fagyik helyett, szeretek saját magam hűs édességet tenni a mélyhűtőbe, így tényleg bármikor egészséges és finom jutalom ütheti a gyerekek markát. Meg persze a felnőttekét is :). Van egy nagyon jó, joghurt alapú házi fagyi receptünk, azonban most egy hihetetlenül egyszerű és nagyszerű receptet mutatunk Nektek, aminek nem csak az ételallergiások és diétázok örülhetnek. A recept egyszerű, biztos sikert ad, és a gyerekek is oda és vissza lesznek tőle. És a fáradt, már kicsit barna banánok is remekül felhasználhatók hozzá, így hajrá, próbáljátok ki!
Amire szükséged lesz: picit fáradt banánok, patikai faspatula, egy tepsi, ami befér a mélyhűtődbe, csoki (aki paleo, annak paleo, aki tej- vagy gluténérzékeny figyelmesen böngéssze végig a csomagolást, és csak olyan csokit használjon, amiben nincsenek számára allergén anyagok!), kókuszreszelék, mandulaforgács, cukorgyöngy.
A banánokat vágd 3 vagy 4 részre, méretüktől függően, és a faspatulákat pedig félbe.
Minden banándarabba nyomj egy faspatula darabot, és rendezgesd el a tepsiben. Tedd be a mélyhűtőbe legalább 4 órára. Amikor megfagytak a banánok, olvassz csokit gőz felett és mártsd meg bennük a jéghideg banánt.
Csokiba mártás után tedd sütőpapírra a fagyikat, és gyorsan szórd meg valamivel, ha szeretnéd, mert a hideg fagyin nagyon gyorsan megköt a csoki. Én most hagytam simán is fagyit, de használtam kókuszreszeléket, mandulaforgácsot és cukorgyöngyöt is.
Még több Masni receptért kattints!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: