Péntek van, éljen! A mostani hétvége ugyan messze nem a pihenésről fog szólni, de ezért is, meg azért is, mert csak úgy péntek van, megjutalmaztam magam ezzel a csokis-banános keksszel. Az alapötlet a pulton árválkodó, és eléggé szomorú banánok hatására merült fel bennem, nagy fáradt banán eltüntető vagyok, amúgy :D… (banánkenyér, epres-banános paleo muffin és a bénabiztos fagyirecept). Jöjjön akkor móka, süssétek meg, magatokkal vivős piknik kajának is tökéletes, vagy becsomagolhatod a gyerekeknek tízóraira is!
Ami kell kb. 18 nagy vagy 40 kicsi kekszhez:
– 3 közepes érett banán, péppé nyomva
– 1 csésze barna cukor
– 1/4 csésze szőlőmag olaj
– 1,5 evőkanál vanília esszencia (így készíts házilag)
– 1 tojás
– 1,5 csésze zabliszt
– 1-1 teáskanál szódabikarbóna, fahéj
– egy nagy csipet só
– egy kevés frissen reszelt szerecsendió
– 2 csésze aprószemű zabpehely
– 8 dkg apróra vágott csoki (vagy valamilyen olajos mag: dió, mogyoró, mandula, esetleg mazsola is lehet)
Kapcsold be a sütőt, 180 fokra, alsó-felső sütésre.
Tedd egy nagy keverőtálba a tojást és a cukrot, verd habosra, add hozzá az olajat, a vanília esszenciát és a banánpépet. Keverd össze alaposan. Keverd hozzá a zablisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a sót és a szerecsendiót. Amikor már szép homogén a massza, add hozzá a zabpelyhet és az apróra vágott csokit.
Kanalazz kicsi kupacokat sütőpapírral bélelt tepsibe, és mehet a sütőbe 15 percre. Figyeld a kekszek széleit, ne barnuljanak túlságosan meg. Langyosan nem olyan jó, így mindenképpen várd meg, míg kihűl.
Szép hétvégét Nektek!
Még több, kipróbált, bevált receptért kattints!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: