Ebben a melegben, kényeztesd magad a megszokott kapucsínód, lattéd vagy presszókávéd helyett valami igazán különlegessel. Némi előkészületet igényel, de hidd el, mesés lesz a végeredmény! Három teljesen különböző jegeskávé variációt mutatok most Nektek, válasszatok kedvetekre, vagy próbáljátok ki akár mind a hármat. Nem egyszerre… Egymás után. Majd újra :)!
1. A klasszikus, fagyival
Tegyél egy kis tört jeget a pohár aljára, tedd rá a gombóc vanília fagyit, öntsd nyakon egy adag kávéval, díszítsd tej- vagy tejszínhabbal és csokireszelékkel.
2. Kávés jégkocka álom
Főzz kávét, ízesítsd kedvedre – próbáld ki pl. úgy, hogy teszel hozzá egy mini csipet fahéjat, vagy pár csepp vanília esszenciát -, fagyaszd le jégkocka tartóban, tedd pohárba, öntsd nyakon tejjel. Ahogy a kockák olvadnak, megízesítik a tejet… Hmmmm…
3. Kávés jégkása
Főzz kávét, fagyaszd le jégkocka tartóban. Ha van jégdara készítőd, akkor használd azt, amikor készen vannak a kockák, ha nincs, akkor tedd zacskóba a kockákat, csomagold konyharuhába, és suhints rá párat a sodrófával. Ezeket a szétzúzott kockákat öntsd nyakon tejjel, majd botmixerrel pürésítsd! Kész :)!
Még több nyári receptet itt találsz:
Mindig siker: bögrés, kefires süti
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: