Kész, vége. Meguntam. Elegem lett abból, hogy ha valami értelmes dolgot szeretnék adni a családnak reggelire, akkor órákat a polcok előtt töltve a boltokban sem találom meg azt a müzlit, amiben a., 100g-ként nem 48g cukor van, b., jó ízű, c., tényleg tápláló és nem leszünk tőle fél 9-kor éhesek. Az árat most meg sem említem, de nem vagyok hajlandó négy számjegyű összeget adni 20 dkg reggeliző pehelyért. Szóval, mondhatjuk, hogy elgurult a gyógyszerem, nekiálltam bújni a netet, és hogy hogy nem, de fantasztikus müzli receptekbe botlottam. Nekem személyes nagy kedvencem a granola, ami annyiban különbözik a mezei müzlitől, hogy a magok szoliznak egy kicsit a sütőben, így ropogós finomsággá válnak. Két receptet adok ma Nektek, kíváncsi vagyok a véleményetekre, így bátran írjátok meg, hogy Nektek melyik ízlett jobban!
1. Kókuszos-csokis granola
3 bögre zabpehely, 1 bögre kókuszreszelék, 3 evőkanál lenmag pehely, 1 csipet só, 1 bögre olajos mag picit összedarabolva (én most diót és mandulát tettem fagyasztó zacskóba, majd pár jól irányzott sodrófacsapással darabosra törtem), 1/4 bögre olvasztott kókuszzsír, 1/4 bögre méz, 1 evőkanál vanília esszencia. Majd sütés utánra kell még: 1/2 bögre mazsola, 1/2 bögre apróra vágott csoki.
Kapcsold be a sütőt, 165 fokra, légkeverésen. Keverd össze a száraz hozzávalókat egy nagy tálban. Egy másik, kisebb tálban olvaszd fel a kókuszzsírt, keverd bele a mézet, és a vanília esszenciát. Amikor homogén a folyékony massza, akkor keverd hozzá a száraz hozzávalókhoz, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, és mehet a sütőbe 20-25 percre. Ha a sütőd nem süt egyenletesen, akkor tartsd szemmel a morzsát, nehogy megégjen valahol! Sütés közben párszor akár át is keverheted. Amikor kész, hagyd TELJESEN kihűlni, majd keverd hozzá a mazsolát és a csokit. Tedd jól zárható üvegekbe!
2. Fahéjas- narancsos granola
4 bögre zabpehely, 3 evőkanál lenmag pehely, 1 csipet só, 1 bögre olajos mag picit összedarabolva (én most diót és mandulát tettem fagyasztó zacskóba, majd pár jól irányzott sodrófacsapással darabosra törtem), 1 teáskanál fahéj, 2 evőkanál szárított narancshéj (így tudod házilag elkészíteni), 1/4 bögre olvasztott kókuszzsír, 1/4 bögre méz, 1 evőkanál vanília esszencia. Majd sütés utánra kell még: 1/2 bögre vegyes aszalt gyümölcs.
Kapcsold be a sütőt, 165 fokra, légkeverésen. Keverd össze a száraz hozzávalókat egy nagy tálban. Egy másik, kisebb tálban olvaszd fel a kókuszzsírt, keverd bele a mézet, és a vanília esszenciát. Amikor homogén a folyékony massza, akkor keverd hozzá a száraz hozzávalókhoz, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, és mehet a sütőbe 20-25 percre. Ha a sütőd nem süt egyenletesen, akkor tartsd szemmel a morzsát, nehogy megégjen valahol! Sütés közben párszor akár át is keverheted. Amikor kész, hagyd TELJESEN kihűlni, majd keverd hozzá az aszalt gyümölcsöket. Tedd jól zárható üvegekbe!
Még több receptet itt találsz!