Rendszeres olvasóink tudják, hogy szeretünk kísérletezni, nem csak festékekkel, és ragasztókkal, hanem a konyhában sincs semmi biztonságban. A paleo-palacsinta elkészítése már évek óta terítéken van, de eddig vagy semmi palacsinta íze nem volt, vagy az állaga nem stimmelt, vagy “semmi se stimmelt vele – valami” született. Na, de most! Találtam egy csodás receptet, ami csodásan egyszerű is egyben. Aprócska csavar a dologban, hogy tápióka keményítő kell hozzá, de ezt relatív kedvező áron szerezhetitek be a bioboltokban. Akkor jöjjön a recept!
6-8 db palacsintához kell: 4 db tojás, 2 evőkanál víz, 2 teáskanál olvasztott kókuszzsír, 1/2 bögre tápióka keményítő, 2 teáskanál kókuszliszt, egy csipet só. A 4 tojást felverem a vízzel és az olvasztott kókuszzsírral, majd belekeverem a keményítőt és a kókuszlisztet, a végén beleszórom a sót. Mivel van kókuszzsír a tésztában, ezért nem szükséges zsírozni a palacsinta sütőt, de aki biztosra akar menni, tegye meg.
Csodás vékony palacsinták süthetők belőle, amik mind állagban, mind kinézetre, mind ízre PALACSINTÁK.
Mivel én most vacsorára készítettem, így egy nagyobb csipet sót tettem hozzá, és sós palacsintaként ettük kedvenc fűszeres paprika krémemmel, aminek, ha szeretnétek a receptjét, megírom!
Még több paleo receptért kattints!
Tökéletes máktorta – nemcsak paleoknak
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: