Biztos, feltűnt Nektek, vagy ha nem, akkor örülök, hogy hetek óta nem raktam fel új receptet a blogra. Na, ennek az volt az egyszerű és hétköznapi oka, hogy amiket elkészítettem, azok vagy csapnivalóan rosszak, vagy nemes egyszerűséggel fényképezhetetlenek lettek. Így a mostani sütésnél eléggé aggódtam, hogy ténylegesen mi sül ki belőle, még akkor is, ha egy kipróbált banánkenyér receptet vettem alapul. De talán a szerencsétlen szériámnak vége, mert a sütőtökös kenyér remekül sikerült!
Ami kell hozzá:
1/2 bögre (1 bögre = 230 ml) kókuszliszt (kókuszreszelékkel NEM működik, ne próbáld ki),
1/2 bögre darált mandula,
25 dkg előre megsütött sütőtök,
1/4 bögre olvasztott kókuszzsír,
7 dkg apróra vágott csoki,
1/2 teáskanál őrölt fahéj,
1 teáskanál szódabikarbóna,
1/4 bögre méz,
4 tojás, 1 evőkanál vanília kivonat (házilag így tudod elkészíteni),
egy csipet só.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és bélelj ki egy kenyérsütő formát sütőpapírral.
Egy tálban keverd össze alaposan a száraz hozzávalókat (kókuszliszt, mandula, csoki, fahéj, szódabikarbóna, só). Egy másik, nagy tálban verd fel a tojásokat a mézzel és a vanília kivonattal. Keverd fehéredésig. A puhára sült sütőtököket nyomkodd szét villával, vagy ha nem elég a nyomkodás, mert például teljesen szeretnéd eltüntetni a tésztában, akkor kapd elő a botmixert és pürésítsd. Most fogd a tálat, amiben a mézes tojáshab van, és óvatosan keverd hozzá a száraz hozzávalókat (össze fog esni, de Te csak dolgozz tovább), az olvasztott kókuszzsírt, majd a legvégén a pépes / pürés tököt. Öntsd a masszát a papírral bélelt formába, és mehet a sütőbe! Alsó-felső sütésen kb. 45-50 percig kell sütni, de 1. figyeld a tetejét, nagyon könnyen és gyorsan barnul – esetleg tegyél rá alufóliát, 2. tűpróbával ellenőrizd, h tényleg megsült-e. Amikor kész, akkor borítsd ki egy rácsra, és hagyd teljesen kihűlni. Melegen nem könnyű szeletelni, és mire kihűl sokkal jobban összeáll, és finomabb is!
Még több paleo receptet itt találsz, kattints!
Meg nem mondod, hogy paleo palacsinta
Minden mentes, őrült jó chia puding
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: