Recept: házi “pumpkin spice” szirup

Nem is tudom, hogy hogyan fordíthatnám le jól magyarra a “pumpkin spice” elnevezést, ami az angolszász országokban ilyenkor ősszel minden sütemény, forró ital és egyéb nyalánkság ízesítője lesz. Mindenki mindenbe, a muffintól a kávéig belekomponálja, hiszen csodás őszi hangulatot hoz az íze. Én a kávét kávénak szeretem, így én személy szerint csak süteményekbe használom, de ismerőseim esküsznek rá, így egy teáskanállal bátran próbáld ki Te is! És most jöjjön a recept, ami egyszerű, mint a bot, de a végeredmény mesés lesz, hidd el!

1,5 bögre (1 bögre 230 ml) víz

1 bögre barna cukor

1 bögre sült sütőtök püré

2 teáskanál fahéj

1/2 -1 teáskanál frissen reszelt szerencsendió (ki mennyire szereti ezt a fűszert)

1/8 teáskanál őrölt szegfűszeg

1 evőkanál vanília esszencia

Tedd az egészet egy lábosba, botmixerrel pépesítsd az egészet homogénné, majd kezd el főzni. Szépen gyöngyözve főzd 10-15 percig, amíg a szirup tényleg szirup állagú lesz. Tedd kis üvegekbe, és amikor kihűlt, mehet a hűtőbe, ahol 2-3 hétig is eláll. Sütikbe, muffinokba, sőt morzsasütibe is szuper! A klasszikus kávés megoldásról nem is beszélve!

Jó hétvégét Nektek!

Még több receptért, kattints!

Tovább a blogra »