Masni

Recept: gránátalma likőr 2. rész

Két héttel ezelőtt elárultam, hogy idén, a szokásos limoncello helyett, gránátalma likőrt fogok készíteni. A receptben azt írtam, hogy 2-3 hetet hagyjuk állni a magokat az alkoholban, így aki olyan türelmetlen, mint én, illetve sürgeti az idő, mert lassan bizony már ajándékozni is kell pár üvegcsével, mint nekem, akkor lépjen velem tovább a második lépcsőre!

granatalma_likor

Fogd meg a lezárt üveget, nyisd ki, és szűrd le a magokat. A szűrőben lévő magokból még nyomkodd ki a nedvességet, hogy minden csepp íz és esszencia kijöjjön a magokból! Amikor kész, öntsd vissza CSAK a likőrt az üvegbe. Főzz 1 dl vízből és 120 gramm cukorból szirupot. Várd meg, míg teljesen kihűl, majd öntsd a leszűrt likőralaphoz. Kész! Zárd vissza az üveget, és jöhet újabb egy hét! Jövő héten jövök a lezáró folyamattal!

Még több receptért, kattints!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!