Zabkeksz nálunk kötelező elem. Nem karácsonyi, hanem mindennapi. Sokszor sütjük, mert mindig túl gyorsan elfogy. Nem is értem… 🙂 Azért is jó ez a recept, mert ha magunk készítünk kókusztejet, akkor a melléktermékként keletkező elázott kókuszreszeléket sem kell kidobni, hanem belesüthetjük ebbe a kekszbe. Akinek kakaóallergiája van, az se mondjon le a barna kekszről, tegyen bele karobot!
Hozzávalók:
- 100 g kókuszreszelékből főzött kókusztej után megmaradt nedves kókuszreszelék
- 100 g zabpehely
- 120 g cukor
- 150 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tojás
- 100 g olaj
(Megj.: ha sima kókuszreszelékből készítjük, akkor 100 g kókuszreszelékhez 120 g olaj szükséges)
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra! Mindent keverjünk össze (egy villával vagy a robotgép dagasztó fejével), és egy evőkanál segítségével (kb. félig mérjünk a kanállal) porciózzuk ki a masszát a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Fél óra alatt kisül egy adag. Vigyázz, hamar fogy! 🙂
Kommentek