Masni

Villámgyors mennyei mangós rizspuding (tejmentes)

Azt hiszem, bátran állíthatom, hogy szeretünk kísérletezni. De a mangót eddig mindig nagy ívben elkerültem, egyszer ettem, nem ízlett. Most már tudom, hogy éretlen volt, és mintha mosogatószer íze lett volna… De most hozott egyet a férjem a boltból (milyen indíttatásból, nem tudom… 🙂 ), és gondoltam, adok neki egy újabb esélyt. Jól tettem, mert ez érett volt. 😀

IMG_9252

Készítettem belőle mangós rizspudingot:

  • 220 g rizs
  • 9 dl folyadék (én 4 dl kókusztejszínt és 5 dl zabtejet használtam, de lehet variálni, hogy mi van otthon)
  • 80 g nyírfacukor
  • 20 g kókuszzsír
  • 1 érett mangó
  • 1 ek vaníliás pudingporIMG_0720

Tegyük fel főni a folyadékban a rizst a kókuszzsírral. Hámozzuk meg az érett mangót, és aprítógépben pürésítsük. Ha elkészült a rizs, keverjük bele a nyírfacukrot és az egy evőkanál vaníliás pudingport. Nagyon alacsony fokozaton főzzük még két percig a rizst. Hagyjuk kihűlni, és keverjük bele a mangópürét. Porciózzuk kis tálakba, dekoráljuk kedvünkre apróra vágott dióval, vagy narancsfilével! Jó étvágyat!

x_mangos tejberizs_nyirfacukor

Korábbi receptjeinkért kattints!

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!