Azt hiszem, bátran állíthatom, hogy szeretünk kísérletezni. De a mangót eddig mindig nagy ívben elkerültem, egyszer ettem, nem ízlett. Most már tudom, hogy éretlen volt, és mintha mosogatószer íze lett volna… De most hozott egyet a férjem a boltból (milyen indíttatásból, nem tudom… 🙂 ), és gondoltam, adok neki egy újabb esélyt. Jól tettem, mert ez érett volt. 😀
Készítettem belőle mangós rizspudingot:
- 220 g rizs
- 9 dl folyadék (én 4 dl kókusztejszínt és 5 dl zabtejet használtam, de lehet variálni, hogy mi van otthon)
- 80 g nyírfacukor
- 20 g kókuszzsír
- 1 érett mangó
- 1 ek vaníliás pudingpor
Tegyük fel főni a folyadékban a rizst a kókuszzsírral. Hámozzuk meg az érett mangót, és aprítógépben pürésítsük. Ha elkészült a rizs, keverjük bele a nyírfacukrot és az egy evőkanál vaníliás pudingport. Nagyon alacsony fokozaton főzzük még két percig a rizst. Hagyjuk kihűlni, és keverjük bele a mangópürét. Porciózzuk kis tálakba, dekoráljuk kedvünkre apróra vágott dióval, vagy narancsfilével! Jó étvágyat!
Korábbi receptjeinkért kattints!
Kommentek