Masni

Recept: észbontó gránátalmás chutney

Édes is, sós is, savanyú is, de főleg valami eszméletlen finom! Ez a gránátalmás chutney-nk, amiről ódákat zenghetnék, de inkább a lényegre térek :). Lehet húshoz, kásához vagy egyszerűen kenyérhez is fogyasztani (mindegyiket teszteltem), nagyon jó!

Hozzávalók:

  • 1 gránátalma
  • 1 nagy fej lila hagyma
  • kb. 5 cm-es gyömbér
  • 4 ek lekvár (én most szilvalekvárral készítettem)
  • 3 ek méz
  • 10-12 rozmaring levélke
  • 1 csipet só
  • 1 ek olívaolaj

masni_chutney_002

Öntsük a lábosba az olívaolajat, és alacsony hőmérsékleten pároljuk meg a megtisztított, feldarabolt hagymát és gyömbért. Ha üveges a hagyma, sózzuk meg. Adjuk hozzá a lekvárt és a mézet, és pároljuk össze! (Ne hagyjuk ott, és ne gyorsítsuk a menetet a hőmérséklet növelésével, mert le fog égni az egész. ) Hagyjuk egy kicsit kihűlni, és botmixerrel vagy tartályos aprítógép segítségével pépesítsük a “szószt” a rozmaringlevelekkel. Végül mehet bele a gránátalma, ezzel már csak össze kell melegíteni a chutney-t. Jó mártogatást! 🙂

masni_chutney_001

Még több finomságot itt találsz!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!