Édes is, sós is, savanyú is, de főleg valami eszméletlen finom! Ez a gránátalmás chutney-nk, amiről ódákat zenghetnék, de inkább a lényegre térek :). Lehet húshoz, kásához vagy egyszerűen kenyérhez is fogyasztani (mindegyiket teszteltem), nagyon jó!
Hozzávalók:
- 1 gránátalma
- 1 nagy fej lila hagyma
- kb. 5 cm-es gyömbér
- 4 ek lekvár (én most szilvalekvárral készítettem)
- 3 ek méz
- 10-12 rozmaring levélke
- 1 csipet só
- 1 ek olívaolaj
Öntsük a lábosba az olívaolajat, és alacsony hőmérsékleten pároljuk meg a megtisztított, feldarabolt hagymát és gyömbért. Ha üveges a hagyma, sózzuk meg. Adjuk hozzá a lekvárt és a mézet, és pároljuk össze! (Ne hagyjuk ott, és ne gyorsítsuk a menetet a hőmérséklet növelésével, mert le fog égni az egész. ) Hagyjuk egy kicsit kihűlni, és botmixerrel vagy tartályos aprítógép segítségével pépesítsük a “szószt” a rozmaringlevelekkel. Végül mehet bele a gránátalma, ezzel már csak össze kell melegíteni a chutney-t. Jó mártogatást! 🙂
Még több finomságot itt találsz!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: