Az eredeti receptet ebben a könyvben találtam, ahonnan már megannyi finomságot elkészítettem a fiúkkal. Sorra került a céklatorta is, amit csokitorta néven futott, így csúszott is rendesen, csodálkoztam is, hogy amikor belekerült a cékla, akkor még gond volt, de amikor ettük, akkor már nem. 🙂
Hozzávalók:
Mázhoz:
Kezdjük a lényeggel, a csokival. Törjük bele egy kisebb lábosba, és tegyük forró vízfürdő fölé, és olvasszuk fel a csokit. Reszeljük le a céklát, és tegyük szűrőbe, lehet, hogy annyira nem is kell majd nyomorgatni, ki fog belőle jönni egy kis céklalé magától is a mázhoz. A tojásokat keverjük ki a kristálycukorral, a liszttel. Ha nem jött volna ki a céklalé a reszelt céklából, akkor az öklükbe szorítva facsarjunk ki belőle pár evőkanálnyit. Vigyázat! A cékla nagyon fog, ha aznap még elhagyjuk a lakást, akkor használjunk gumikesztyűt (persze nem a takarítósat 😉 )! Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Mehet a masszához a cékla és a csoki is. Vegyünk egy kicsi tortaformát vagy egy őzgerincformát, zsírozzuk-lisztezzük ki, és mehet bele a massza. 40-45 perc alatt süssük meg a tortánkat. Ne türelmetlenkedjünk, várjuk meg, míg kihűl! Fordítsuk ki a formából, és jöhet rá a máz. Keverjük ki a porcukorral elkevert céklalevet, és kenjük rá!
Jó étvágyat!
Gyere, készíts velünk még több tejmentes finomságot!