Találtam egy szuper tojásmentes receptet, a múltkor a mazsolás verziót készítettem, de most diósat sütöttünk. Oké, volt egy kis (nagy) motiváló tényező: “Anya, süssünk mazsolás muffint, de Te edd ki belőle a mazsolát, és én csak a muffint kérem”. “Öööö, izé. Mi lenne, ha mazsolátlan muffint sütnénk?” – vetettem fel. Mindenkinek tetszett az ötlet.
Hozzávalók (2,5 dl-es bögrét használva 12 muffinhoz):
- 1,5 bögre liszt
- fél bögre (nyírfa)cukor,
- fél bögre olaj vagy kókuszzsír
- 1 bögre víz
- 1 bögre finomra darált dió (vagy mandula vagy mogyoró)
- fél bögre zabliszt
- 1 púpos kk sütőpor
- fél citrom vagy narancs reszelt héja (mindenképp olyan, aminek fogyasztható a héja!!!)
Ha kimértük a hozzávalókat, durrantsuk be a sütőnket 180 fokra, keverjünk össze mindent egy nagy tálban, majd 20-25 perc alatt süssük meg a muffinokat.
De jó! Nagyon örülünk neki, hogy tetszik a recept!
Nagyon jó recept! Köszönet érte! Gluténmentes liszttel is működik 🙂