Masni

Recept: diós villámmuffin (tojásmentes)

Találtam egy szuper tojásmentes receptet, a múltkor a mazsolás verziót készítettem, de most diósat sütöttünk. Oké, volt egy kis (nagy) motiváló tényező: “Anya, süssünk mazsolás muffint, de Te edd ki belőle a mazsolát, és én csak a muffint kérem”. “Öööö, izé. Mi lenne, ha mazsolátlan muffint sütnénk?” – vetettem fel. Mindenkinek tetszett az ötlet.

masni_muffin

Hozzávalók (2,5 dl-es bögrét használva 12 muffinhoz):

  • 1,5 bögre liszt
  • fél bögre (nyírfa)cukor,
  • fél bögre olaj vagy kókuszzsír
  • 1 bögre víz
  • 1 bögre finomra darált dió (vagy mandula vagy mogyoró)
  • fél bögre zabliszt
  • 1 púpos kk sütőpor
  • fél citrom vagy narancs reszelt héja (mindenképp olyan, aminek fogyasztható a héja!!!)

Ha kimértük a hozzávalókat, durrantsuk be a sütőnket  180 fokra, keverjünk össze mindent egy nagy tálban, majd 20-25 perc alatt süssük meg a muffinokat.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Masni Dekoráció says: (előzmény @Viktória cfve)

    De jó! Nagyon örülünk neki, hogy tetszik a recept!

  2. Viktória cfve says:

    Nagyon jó recept! Köszönet érte! Gluténmentes liszttel is működik 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!