A batáta vagy édesburgonya megterem itthon is, így nyugodtan kérdezzünk rá a piacon, hogy honnan van, lehet, hogy szerencsénk lesz, és magyar, és nem több ezer km-ről zötykölődött el hozzánk. Nagyon szeretem a sütőtököt, így a batátának sem kellett törnie magát, hogy belopja magát a szívembe. Készült már belőle leves, köret, és legutóbb ez a kenyérre kenő (4-5 szelet kenyérre elegendő mennyiség):
- 1 db 12-15 cm-es batáta
- 1 db kisebb hagyma
- 1 lapos ek mustár (sima jobb, mert a csípős elviszi az egész kence ízvilágát a mustár felé)
- só, bors
Fontos, hogy a batátát ne hűtőben tároljuk! 10 fok alatt a benne lévő cukorból keményítő lesz.
Hámozzuk meg és vágjuk fel a batátánkat, és olyan 15 perc alatt kevés vízben főzzük puhára. A hagymánkat kevés olíva olajon pároljuk meg. Ha nagyobb mennyiségben készítjük, akkor botmixerrel is jók vagyunk, ha csak egy adagunk van, akkor aprítógépben keverjük össze a hagymát a batátával és a mustárral. Végül sózzuk, borsozzuk. Egyszerű, ugye? 🙂
Szereted a kencéket? Gyere, nézd meg ezeket is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: