Masni

Recept: sütőtökös gnocchi

Sima gnocchit készítettünk már, de ott mindig gondban vagyok a tojásokkal (abba csak sárgája kell), ezért kipróbáltam ezt a verziót is, amibe egyszerűen mehet az egész tojás.

Daraboljuk fel a sütőtökünket, és sütőben süssük meg (én olyan 180 fokon szoktam 45 percig sütni, a lényeg, hogy nagyon puha legyen, és ha sikerült egy nagyon édes példányt kifognunk, akkor a tetején még a cukor is karamellizálódni fog). Kaparjuk ki a belét egy nagy tálba. Mérjük meg, hogy kb. mennyi sütőtökünk lett, és kb. ennyi lisztre lesz szükség. Én nekem fél kg volt a sütőtököm, és majdnem ennyi liszt is kellett hozzá egy tojás mellett. Fokozatosan adagoljuk a lisztet, és akkor nem lesz gond.

Vagyis a lényeg: egy tálban keverjük ki a sütőtököt a tojással, az egy ek sóval és fokozatosan adjuk hozzá a lisztet. Ha már éppen nem ragad a tészta, jók vagyunk. Lisztezzünk be egy nyújtódeszkát, és sodorjunk ujjnyi vastag hurkákat. Vágjuk fel 1,5-2 cm darabokra. Egy nagy lábosban forraljunk vizet, és dobáljuk bele a tésztákat. Ha feljöttek a felszínre, halásszuk ki őket egy olajjal megkent üveg tálba. Tejszínes, zöldséges tésztaszósszal nagyon finom, de fokhagymás olajjal és parmezánnal is nagyon jól csúszik. Nálunk ez a tuti. 🙂

masni_gnocchi

Gyere, főzz velünk még többet!

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!