Vannak pillanatok az ember életében, amikor egy sima brownie is elég, hogy megmentse a napot. Aztán vannak másmilyen pillanatok, amikor egy édes sajttorta kell, hogy helyre billenjen a világ egyensúlya. Aztán vannak az erősen C típusú napok, amikor e kettőnek a párosítására van szükség, hogy ne következzen be egy kisebb apokalipszis. Na, a héten volt pár ilyen nap, így megszületett ez a süti, a brownie-s sajttorta kocka.
Egy kisebb tepsihez a következő mennyiségre lesz szükséged:
150 gr csoki
2 tojás
110 gr barna cukor
1 csipet só
1 dl kókuszolaj
1 evőkanál narancslé
75 gr liszt
—-
50 gr fehér csoki
200 gr natúr krémsajt
15 gr barna cukor
1 tojás
fél citrom reszelt héja
1 evőkanál citromlé
A sütőt melegítsd elő alsó-felső sütésen 180 fokra. És egy 20×20 centis tepsit bélelj ki sütőpapírral.
Elsőként elkészítjük a brownie-t. A csokit olvaszd fel gőz felett, a tojásokat keverd fehéredésig a cukorral és a csipet sóval. A felolvasztott csokit, a kókuszolajat és a narancslevet add a felvert cukros tojáshoz, és keverd tovább. A végén keverd bele a lisztet, majd mehet a tepsi aljába.
Másodszorra elkészítjük a sajttortát. A fehér csokit olvaszd fel gőz felett, a krémsajtot keverd ki a cukorral, a tojással, a citromhéjjal és lével. A végén add hozzá a felolvasztott fehér csokit, keverd el alaposan. Ha ez kész, öntsd a tepsiben várakozó brownie rétegre, és pár művészi villaforgatással húzzál 8-asokat, vagy bármit a tésztába, amitől egy kicsit összekeveredik a fehér és a barna réteg. Fontos! Ne keverd homogénre, épp csak mintás legyen a tészta!
Mehet 40 percre a sütőbe.
Jó étvágyat!
Még több receptet itt találsz, kattints!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: