A tökéletes tonhalas muffin (akár gluténmentesen is)

Állandó olvasóinknak biztos mosolyra húzódik a szájuk, hogy mi ütött belénk, már megint muffin?!?!? Igen. Elmondom, hogy miért. Könnyű elkészíteni, és nem kell utána darabolni, adagolni. Több dologból áll, és nem kell kiflit karikázni, vajazni, sajtot vágni, sonkát porciózni, kész van és lehet enni. 5 percet biztos nyerünk a muffinnal, reggelinél ez még 10 is lehet (amikor az ember kellemesen be van lassulva…). Oké, a muffin forma elmosása egy rémálom, de áztatással könnyebben megy.



Hozzávalók 12 nagy vagy 24 kicsi muffinhoz:

150 g reszelt répa

1 doboz tonhalkonzerv lecsöpögtetve (ha olajosat vettünk, akkor annak a levét fogjuk fel, mert fog kelleni a tésztába úgyis az olaj)

210 g liszt (kipróbáltam már zabliszttel is, és azzal is nagyon jó, csak tömöttebb lesz)

1 tasak sütőpor

1 tojás

0,8 dl olaj

1,25 dl joghurt

1,25 dl víz

2 tk mustár

pl. kókuszzsír a muffin forma kikenéséhez (Az előre formázott muffin papírokat próbálom kerülni a szeméttermelés minimalizálásának jegyében.)

Egy szilikonecsettel kenjük ki a muffin formákat. A répákat pucoljuk meg és reszeljük le. Ha a tonhal nagyon “bele van kötve” a konzervdobozba, egy kicsi villával lazítsuk fel. Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd mehet bele a reszelt répa és a tonhal. Egy másik tálban keverjük össze a tojást az olajjal, a joghurttal, a vízzel és a mustárral. Keverjük össze a két tál tartalmát, és porciózzuk ki a muffin formákba. A sütőt kapcsoljuk be 180 fokra, és kb. fél óráig süssük a muffinokat! Hagyjuk egy kicsit kihűlni, és akkor vegyük ki a formából a sütiket. Magában is remek, de kipróbáltam majonézzel és sajttal töltve is. Vigyázat, gyorsan fogy! 😉



Gyertek, süssetek velünk még többet!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »