Ha én ezt húsvétkor tudom… De nem baj, jövőre is lesz húsvét, meg utána és utána is. 🙂 Sőt, igazából, amióta tudok erről a receptről, hetente készítem, így mindegy is, hogy van-e ünnep van nincs. Nem vagyok idegbeteg E-szám kerülő, de azért ha már képesek vagyunk magunk házi ételízesítőt készíteni, akkor egy ilyen sonkával már elég sok felesleges vackot távol tarthatunk a szervezetünktől.
Hozzávalók:
Vágjuk fel minél kisebb kockákra a szín húst. Vegyük elő a botmixerünket, és türelmesen, szépen lassan (a botmixerünket nem leégetve) pépesítsük össze a húst a fokhagymával és a fűszerekkel. Kenjünk ki egy hőálló cserép-vagy üvegedényt (én kacsazsírt használtam), és tegyük bele a húsmasszát. Egy nagyobb tepsibe engedjünk vizet, és állítsuk bele a hússal teli tálunkat. 180 fokon 45 perc alatt süssük készre a sonkánkat. Azt ne várjuk, hogy barna legyen, olyan színű lesz, mint a bolti sonka.
Gyere, süss velünk még többet!