Masni

Recept: gluténmentes túrógombóc

Az ember lánya néha napján eljut mindenféle női helyreállító helyekre, értsd ezalatt fodrász és manikűrös. Ilyenkor azon kívül, hogy megszépülünk, beszélgetünk is – jó esetben, meg röhögünk nagyokat. Persze mivel nőből vagyunk, így a recept fejezetet is felcsapjuk idővel, így tettem szert erre a receptre is, Andi, a fodrász mondta, hogy ő bizony évek óta így készíti a túrógombócot, és tuti. Itthon annyit módosítottam rajta, hogy a klasszikus zsemlemorzsa helyett pirított kókuszreszelékbe forgattam.

turogomboc_01

Jöjjön a recept:

7,5 deka kukoricadarát főzz meg 2 deci vízben. Hagyd teljesen kihűlni és megdermedni. Majd keverj hozzá 25 dkg túrót, egy kevés porcukrot, és egy pici reszelt citromhéjat. (Nálunk a mazsola is kötelező minden túrós ételbe, így én most azt is tettem bele, de ez elhagyható). Jól formázható közepesen kemény masszát kell kapnod.

Görgesd ki a gombócokat, majd egy tapadásmentes edényben, mindenféle zsír, olaj hozzáadása nélkül piríts középbarnára egy fél bögre kókuszreszeléket.

turogomboc_02

Hempergesd meg a gombócokat. És kész. Mivel most eper szezon van, ezért fogtam 30 dkg epret, pürésítettem, picit felmelegítettem, így meleg eperszósszal kínáltam, de igazából bármilyen gyümölcs mehet mellé, vagy lekvár, vagy a klasszikus tejföl-cukor is csúcs.

Még több receptért kattints!

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!