Ez a recept valami olyan egyszerű, hogy csak na. És nincs benne glutén. Haha. Amellett, hogy ragyogóan mutat a fotókon, mert valljuk be, egy rakás desszert nem is néz ki jól, csak elképesztően finom, ez még csinos is, meg finom is. De nem dumálok tovább, jöjjön a recept!
Egy 28-30 cm-es piteformára való adag:
12 dkg darált mandula
12 dkg kókuszreszelék
18 dkg olvasztott vaj
A mandulát keverd össze a kókusszal majd öntsd nyakon az olvasztott vajjal. Keverd össze alaposan, majd nyomkodd a pite forma aljára, szabályosan, egyforma vastag rétegben. Majd tedd hűtőbe és készítsd el a krémet, amihez a következők kellenek:
5 dl natúr joghurt
1 nagy bio citrom reszelt héja (aki szereti nagyon citromosan, mehet bele 2 citrom héja is)
4-5 evőkanál nyírfacukor
1 tasak porzselatin
1,5 dl langyos víz.
A joghurtot keverd ki a cukorral és a reszelt citromhéjjal. A porzselatint keverd el homogénre a másfél deci langyos vízben, majd forrald fel és hagyd kihűlni. Amikor kihűlt, akkor állandó keverés mellett öntsd a joghurthoz.
A joghurtos masszát öntsd a hűtőből kivett alapra, majd tedd vissza a kész tortát legalább 3-4 órára a hűtőbe. Kész!
Nagyon jól néz ki, elkészítem! Köszönet a receptért!