Igen, sajnos mi is ebbe a kategóriába tartozunk. A kedvenc ételek között szerepel az üres tészta, üres rizs és üres kenyér. Állandó trükközés az életem a konyhában, ha azt szeretném, hogy a gyerekek szervezetébe is jusson más a megszokott mindenmentes köreteken kívül. Oké, annyi előnyöm van már, hogy el lehet mondani, hogy a krémleves a répától sárga, és a zöld mikronnyi darabok a cukkini héjából származnak, vagyis tudják, hogy mit esznek, csak éppen homogenizálni kell a “fura” ételeket, hogy el is fogyjon. Így ennél a receptnél sem kellett köntörfalazni. Igen, a spenóttól zöld, de most nem csokikrémet teszünk rá, hanem sajtkrémet és sajtot! Jelentem, elfogyott, mind egy szálig!!!
Hozzávalók:
- 200 g fagyasztott spenótpüré (a maradék 400g-ból másnapra készítettem magamnak fincsi főzeléket)
- 450 ml folyadék (kinek mi a vágya: tej, gabonatej, víz, felesben, tisztán, mindenhogy működik)
- 4 tojás
- 100 ml olíva olaj
- 400 g liszt (pl. 100 g teljes kiőrlésű 300 g sima liszttel)
- 1 tk sütőpor
- só, bors, 1 fokhagymagerezd vagy fokhagymapor
Feltétnek bármi karakteresebb ízű sós dolog jól jöhet: krémsajt (ebből is lehet tormás, csípős paprikás), kemény sajtokból a parmezán, és ha igazán különleges vacsiban gondolkodunk, tegyünk rá füstölt lazac szeleteket. Jajdefinom…
Lássuk, hogyan is készül! Engedjük fel a spenót, és öntsük le róla a felesleges vizet. Mehet rá a tojás, a tej és az olaj, jól keverjük össze. Egy másik tálba mehet minden más: liszt, sütőpor, pici só bors, és vagy törjük bele a fokhagymagerezded, vagy hintsük meg fokhagymaporral. Keverjük össze a száraz és a nedves összetevőket.
Süssük ki a gofrikat, és mindenféle finomságokat kínáljunk hozzá feltétként!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: