Masni

Csokis pohárdesszert (tej-és gluténmentes)

Mit tesz az ember lánya, ha a gyermeke tejérzékeny (nem laktóz, hanem tejfehérje, vagyis a laktózmentes tejtermékek sem jöhetnek szóba) és nagyon szereti -vagyis szeretné- a pudingot, és amúgy semmiféle gyümölcsöt nem eszik meg? Hát próbálkozik! Így készült ez a zabos banános csokis desszert, szerintem mennyei, szerinte “jó”. Az is valami… Hozzávalók: – 0,5 l kakaós rizstej (vagy sima rizstej és tejpormentes kakaó) – 1 érett banán – 4-5 ek zabpehely (nagyobb szemű) Elkészítés: Mehet a lábosba a zabpehely, rá a rizstej  és a felkarikázott banán. Forrástól számítva pár percig pároljuk, amíg szétfő a zabpehely.

fotó 1

Ha szétfőtt, turmixoljuk össze, töltsük tálakba, és ha kihűlt, tálaljuk.

fotó 2

Jó étvágyat!

Gyere, olvass még több receptet:

– Szilvás csokifagyi mézeskalács kosárban

– Almás-mákos quiche recept (laktózmentes)

– Sütőtökös puszedli

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!