Majdnem feladtam az eredeti recept elolvasásakor: főzzünk krémet a tetejére. Na, ne! Én? Gőz fölött kevergessek akármit is? De győzött a kíváncsiság és az édesszájúság, és átvariáltam a hozzávalókat, és elkészítettem! Megérte.
Hozzávalók:
Tésztához:
– 150 g kukoricaliszt
– 150 g darált dió
– 2 tojás
– 50 g kristálycukor
– 50 g nyírfacukor
– 100 g olvasztott kókuszzsír
– 1 citrom lereszelt héja
Krémhez:
– 3 citrom frissen facsart leve
– 1 citrom lereszelt héja
– diónyi olvasztott kókuszzsír
– 120 g kristálycukor
– 1 zacskó vaníliás cukor
– 1 tojás
– 1 ek kukoricaliszt
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit keverjük össze a robotgépünk dagasztófejével, és egy kb. 30 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt tepsibe egy kanál segítségével kenjük bele. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Tegyünk fel egy lábosban vizet forralni. Keressünk egy másik lábost vagy fém keverőtálat, amit bele tudunk kényelmesen és biztonságosan engedni a meleg vízbe. Tegyük a tálba a vajat, és keverjük el benne a lisztet. Adjuk hozzá a tojást, a cukrot a vaníliás cukrot, a citromlét és kb. egy dl vizet. Folyamatosan kevergetve főzzünk belőle sűrű krémet. Kenjük rá a krémet a tésztára, és tegyük be a sütőbe. 30-40 perc alatt megsül.
Készen is volnánk :D.
Gyere, készíts velünk még több finomságot:
– Recept: muffin első szülinapra (tej-és gluténmentes)
– Csokis pohárdesszert (tej-és gluténmentes)
– Szilvás csokifagyi mézeskalács kosárban
Kommentek