A recept nem saját, egy ismerőstől kaptam, így semmiképpen sem szeretnék más tollával ékeskedni. A recept, a múlt hétvégén jutott el hozzám, azonnal ki is próbáltam, és egyik ámulatból estem a másikba. Valami hihetetlenül finom, ízletes és aki mondjuk szereti a magos kenyereket, annak igazi kenyér élményt ad. Csabi nagyon köszi a receptet, és azt is, hogy megoszthatom.
Mielőtt leírnám a receptet, szeretném mindenki figyelmét felhívni, hogy a recept ZABPELYHET és ZABPEHELY-LISZTET tartalmaz, így csak azok fogyasszák a kenyeret, akik nem szigorú paleo diétát követnek, és belefér a paleo gondolkodásukba! Köszönöm, hogy figyelembe veszed ezt.
Tehát, ami kell a recepthez:
170 ml lenmagliszt, 170 ml lenmag, 170 ml apró szemű zabpehely, 170 ml zabpehelyliszt, 170 ml darált dió, 3 tojás, 1 kiskanál só, 1 kiskanál szódabikarbóna, 1 nagy púpos evőkanál útifű maghéj, és annyi víz, hogy nokedli szerű tésztát kapjunk.
Az eljárás a következő: a száraz alapanyagokat összekeverjük, a tojást felverve hozzáadjuk, és lassan, adagonként belekeverjük a vizet.
Sütőpapírral bélelt formában 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen, 50-55 percig sütjük (tűpróba!). Amennyiben magas falú formával dolgozunk, amiben vastagon áll a tészta, kellhet akár 1 óra- 1 óra 10 perc is, de ilyenkor, ha nagyon sötétedne a teteje (ami alapból is sötét :)), akkor takarjuk le alufóliával.
További glutén- és laktózmentes receptjeinkért, kattints!
Tej- és gluténmentes citromkocka
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: