Lehet felháborodni, vagy csak szemöldököt felhúzni, hogy mákos guba nyáron? Igen! Ha az a kedvenc. és nyáron van névnap, akkor nyáron van mákos guba. Én most rizstejjel és nyírfacukorral készítettem, a zsűrizésen átmentem, senki sem pufogott, hogy már megint egészségesítettem a sütin, de miért, hisz az eredeti a jó! De ez tuningolva is mennyei!
Hozzávalók:
- 6 kifli (vagy zsömle)
- 1 liter (rizs)tej
- vaníliás cukor
- 3 tojás sárgája
- 150 g darált mák
- 80 g (nyírfa)cukor
- 50 g porcukor
Karikázzuk fel a kiflit akár órákkal az elkészítés előtt, minél szárazabb, annál jobb! Egy tálban keverjük össze a 3 tojás sárgáját a 80 g cukorral és az 1 liter tejjel. Egy másik tálban elegyítsük a mákot a porcukorral! Vajazzunk ki egy kb. 20*30-as vagy 30 cm átmérőjű tepsit, és melegítsük elő a sütőt 180 fokra!
Illő-e vagy sem, én a kiflikarikákat beledobáltam a tejes keverékbe, és egy szűrős lapáttal átmertem a tepsibe. Ha megvolt egy réteg a kifliből, jól megszórtam a mákkal. Jött a következő kifliréteg majd a mák. Amikor végeztem a kiflivel és a szórással, a maradék tejet ráöntöttem.
25 perc alatt megsül. Jó étvágyat!
Gyere, süss velünk még többet!
– A tökéletes, nem szigorú paleo kenyér
– Gyors desszert: Mi a bogyó az a clafoutis?
– Recept: Gyors morzsás süti (crumble)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: