Emlékszem, egyszer gyerekkoromban, anyukám és a húgom – akivel amúgy most a blogot írom, ergo neki jobb lett volna megírnia ezt a bejegyzést 🙂 – elmentek kiválasztani a család karácsonyfáját. Kocsiba ültek, és egy akkora fával tértek haza, amit tényleg alig tudtak elhozni, és félő volt, hogy még mókusok laknak rajta. Azóta sem volt ilyen kalandunk, és a fát árustól veszem, viszont ott meg egyszerűen ellenőrizhetetlen, hogy mennyivel korábban vágják ki. Valószínűleg sokkal. A mostani tippünk azoknak szól, akik szeretnék, hogyha a karácsonyfájuk sokáig szép maradna, és nem állna neki 25-én, az első szaloncukor rablás után, hullajtani a tűlevelét.
A tipp egyszerű, de igényel némi férfi segítséget! A fa törzsét, mielőtt bekerülne a talpba, vissza kell vágni, azaz le kell szeletelni róla a már ki-, be-, összeszáradt végét. A friss metszlapot pedig vizesen kell tartani. A legjobb, ha olyan talpunk van, amibe lehet vizet önteni – fontos, hogy langyos vízzel locsoljuk a fát, a hidegtől sokkot kap! A vizet naponta ellenőrizzük, mert sokat felszívhat a fánk. Pár helyen olvastam azt is, hogy valaki egy-egy evőkanál cukrot is tesz a vízbe. Idén ki fogom próbálni! Tehát a tipp: fatörzs végét levág, vizesen tart, esetleg cukroz.
További tippjeinkért kattints!
*****************
3 éves a Masni! Játssz velünk a szülinapi játékon is!
*****************
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: