Gyerekkorom régi nagy kedvence az almás pite. A gyenge pontom. Nincs önuralmam, nem tudok 1-2-nél megállni (pedig nem szoktam kicsire szelni 😉 ). Persze nem szórok rá porcukrot, és a töltelékbe se kerül, csak alma, sőt a liszt felét teljes kiőrlésűre cseréltem, de az élmény még így is tökéletes.
Hozzávalók (tepsiméret: 25*40 cm)
– 180 g olvasztott kókuszvaj
– 200 g fehér tönkölyliszt
– 200 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
– 120 g (nyírfa)cukor
– 1 tojás
– 1 sütőpor
– 1 vaníliás cukor
– 1-2 csésze darált dió
– 1,5-2 kg meghámozott és lereszelt alma
Hámozzuk meg, és reszeljük le az almákat. Minden hozzávalót összegyúrni, és ha nem akarna összeállni, akkor egy kis kókuszvajat tegyünk még hozzá. Béleljük ki egy sütőpapírral a tepsinket. Felezzük el a tésztát, és nagyon alaposan meglisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki tepsiméretűre őket. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Az egyik réteget tegyük alulra, arra jöhet a darált dió. A reszelt almát – kezünkkel kinyomkodva belőle a lét – szórjuk a darált dióra. Jöhet a második réteg tészta, ami hegyes villával jó sűrűn szúrkodjunk meg! 180 fokon 30-40 perc alatt süssük meg!
Jó étvágyat!
—
Gyere, süss velünk még többet:
– Recept: Mennyei citromos puszedli
– Kókuszos, szilvás morzsasüti (paleo, vegán)
– Tökéletes vékony tésztás pizza recept
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: