Masni

Recept: palacsintatorta (tejmentes palacsintából)

Kezdem is rögtön egy közhellyel: rohan az idő. Igen, újabb szülinaphoz érkeztünk. Január és február amúgy is halmozottan érintett a családunkban, de ez most igazán különleges esemény volt: második szülinap. Komoly kor. Sütit nem szereti a fiatalember, palacsintát viszont igen, így készült palacsintatorta.

Hozzávalók:

– 300 g liszt

– 1 tojás

– 4 cl olaj

– annyi víz, hogy kellemesen folyjon (szénsavas vagy sima csapvíz is jó)

Töltelékhez: lekvár és darált dió.

masni_palacsintatorta001

Kezdjük el sütni a palacsintát, és mindig csak az egyik oldalán süssük meg. Vegyünk egy tepsit, amire kicsúsztatjuk a palacsintát, a sült felével lefele.

masni_palacsintatorta002

 

A sületlen felét kenjük meg lekvárral, és szórjuk meg darált dióval, és jöhet a következő réteg. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Ha kisütöttük az összes palacsintát, tegyük be 20 percre összesülni a sütőbe.

masni_palacsintatorta003

Jó étvágyat!

masni_palacsintatorta004

Gyere, süss velünk még többet:

– Recept: glutén-és tejmentes tökéletes máktorta nem csak paleoknak

– Recept: almás pite, ahogy mi szeretjük (tejmentes)

– Recept: paleo banánkenyér

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!