Kész, vége. Meguntam. Elegem lett abból, hogy ha valami értelmes dolgot szeretnék adni a családnak reggelire, akkor órákat a polcok előtt töltve a boltokban sem találom meg azt a müzlit, amiben a., 100g-ként nem 48g cukor van, b., jó ízű, c., tényleg tápláló és nem leszünk tőle fél 9-kor éhesek. Az árat most meg sem említem, de nem vagyok hajlandó négy számjegyű összeget adni 20 dkg reggeliző pehelyért. Szóval, mondhatjuk, hogy elgurult a gyógyszerem, nekiálltam bújni a netet, és hogy hogy nem, de fantasztikus müzli receptekbe botlottam. Nekem személyes nagy kedvencem a granola, ami annyiban különbözik a mezei müzlitől, hogy a magok szoliznak egy kicsit a sütőben, így ropogós finomsággá válnak. Két receptet adok ma Nektek, kíváncsi vagyok a véleményetekre, így bátran írjátok meg, hogy Nektek melyik ízlett jobban!
1. Kókuszos-csokis granola
3 bögre zabpehely, 1 bögre kókuszreszelék, 3 evőkanál lenmag pehely, 1 csipet só, 1 bögre olajos mag picit összedarabolva (én most diót és mandulát tettem fagyasztó zacskóba, majd pár jól irányzott sodrófacsapással darabosra törtem), 1/4 bögre olvasztott kókuszzsír, 1/4 bögre méz, 1 evőkanál vanília esszencia. Majd sütés utánra kell még: 1/2 bögre mazsola, 1/2 bögre apróra vágott csoki.
Kapcsold be a sütőt, 165 fokra, légkeverésen. Keverd össze a száraz hozzávalókat egy nagy tálban. Egy másik, kisebb tálban olvaszd fel a kókuszzsírt, keverd bele a mézet, és a vanília esszenciát. Amikor homogén a folyékony massza, akkor keverd hozzá a száraz hozzávalókhoz, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, és mehet a sütőbe 20-25 percre. Ha a sütőd nem süt egyenletesen, akkor tartsd szemmel a morzsát, nehogy megégjen valahol! Sütés közben párszor akár át is keverheted. Amikor kész, hagyd TELJESEN kihűlni, majd keverd hozzá a mazsolát és a csokit. Tedd jól zárható üvegekbe!
2. Fahéjas- narancsos granola
4 bögre zabpehely, 3 evőkanál lenmag pehely, 1 csipet só, 1 bögre olajos mag picit összedarabolva (én most diót és mandulát tettem fagyasztó zacskóba, majd pár jól irányzott sodrófacsapással darabosra törtem), 1 teáskanál fahéj, 2 evőkanál szárított narancshéj (így tudod házilag elkészíteni), 1/4 bögre olvasztott kókuszzsír, 1/4 bögre méz, 1 evőkanál vanília esszencia. Majd sütés utánra kell még: 1/2 bögre vegyes aszalt gyümölcs.
Kapcsold be a sütőt, 165 fokra, légkeverésen. Keverd össze a száraz hozzávalókat egy nagy tálban. Egy másik, kisebb tálban olvaszd fel a kókuszzsírt, keverd bele a mézet, és a vanília esszenciát. Amikor homogén a folyékony massza, akkor keverd hozzá a száraz hozzávalókhoz, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, és mehet a sütőbe 20-25 percre. Ha a sütőd nem süt egyenletesen, akkor tartsd szemmel a morzsát, nehogy megégjen valahol! Sütés közben párszor akár át is keverheted. Amikor kész, hagyd TELJESEN kihűlni, majd keverd hozzá az aszalt gyümölcsöket. Tedd jól zárható üvegekbe!
Még több receptet itt találsz!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: