Most mosolygok a címen, mert kb. egy perc volt bekeverni a tésztát, és egy perc alatt fel is ettük mind a 12 muffint. Több idő volt előhalászni a muffinsütőt… 🙂 Nem szaporítom a szót, mazsola imádat vagy utálat ide vagy oda, ez a muffin nagyon ütős.
Hozzávalók (2,5 dl bögrével mérve):
- 2 bögre liszt
- fél bögre Nyírfacukor
- fél bögre kókuszzsír
- háromnegyed bögre víz
- fél bögre zabpehely
- fél bögre mazsola negyed bögre vízbe áztatva (ha van otthon rum, egy kiskanálnyival megbolondíthatjuk)
- 1 púpos tk sütőpor
- 1 kisebb narancs vagy citrom reszelt héja (én a hűtőben mindig fellelhető szárított héjból tettem bele egy teáskanálnyit)
Kenjük ki kókuszzsírral a muffinformákat (ez környezetbarátabb megoldás), vagy tegyünk muffinpapírokat a formákba. Keverjünk össze mindent egy tálban. Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra (nem kell előmelegíteni, nem fog megsértődni a süti, ha nem tűzforró a sütő még). Porciózzuk a masszát a formákba és 30-35 perc alatt süssük készre.
Gyere, süss velünk még több mindent!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: