Masni

Tipp: gyere velünk workshopra!

Múlt hét szombatra meghirdetett első Masni workshop nagyon jó hangulatban telt, remek volt a hely, és csodálatos tavaszi, madárkás kopogtatók születtek. Hoztunk Nektek egy rövid beszámolót, és reméljük, következő workshopjainkon már Titeket is személyesen üdvözölhetünk! Kipakoltunk… Szorgosak voltunk… Csináltunk egy kis kupit… És ilyen cuki filc madárkás kopogtatókat születtek! Nekünk fontos, hogy olyan workshopokat tartsunk, […] Tovább

Tipp: így nyisd ki a banánt!

Sokan, többek között én is, évekig a rossz végén nyitottam ki a banánt. Aztán egyetem alatt egy kedves csoporttársam felvilágosított, hogy a banánt a másik oldalon kell, lehet, érdemes nyitogatni. A rossz vége az, ahol a “nyele” van, tehát a jó, ahol nincs nyele. A technika egyszerű, a nyeletlen véget két-két ujjal össze kell nyomni, majd […] Tovább

5+1 dolog, amit most dobj ki a táskádból

Gyakran teszem fel azt a kérdést, hogy mitől olyan nehéz a táskám, ha nincs is benne “semmi”? Aztán kiveszem belőle a 3 legszükségesebb dolgot (pénztárca, telefon, kulcs), beleteszem egy retikülbe, és azzal indulok el, a nehéz táskát meg otthon hagyom. Íme az a 6 dolog, amire (szinte) biztos, hogy nincs szükségünk a táskánkban, csak a vállunkat […] Tovább

Tipp: így lesz kutyaszőr mentes a szőnyeged

Idén ősszel újabb négylábúval bővült a családunk, a korábbi kutyapozíció már duplán betöltött állás, és bizony a hidegben egyszerűen nincs szívem a kertben tartani őket. Persze ennek három oka is van, az egyik, hogy kutya nr.2 picike, babakutya még, a másik ok, hogy szintén kutya nr. 2 szökős típus, a harmadik ok pedig, hogy kutya […] Tovább

Tipp: zab, a sokoldalú

A zab, az elmúlt években, hónapokban egyre több és több receptben, blogon, írásban bukkan fel, így szeretnénk Nektek egy kicsit részletesebben is bemutatni ezt a nagyon sokoldalú gabonát. Egészségünkre olyan sok jó hatást gyakorol, hogy szerintünk semmiképp se hagyjátok ki az étrendetekből! Azon kívül, hogy élénkíti, táplálja és regenerálja az idegeinket, javítja emésztési problémáinkat, sokan […] Tovább

13+1 tipp szuper ételfotókhoz

Ezen a héten rendhagyó bejegyzést teszünk közzé, fotózási ötleteket, tippeket adunk Nektek, hogy amit megfőztetek, és szeretnétek közzé tenni, ne csak az asztalon mutassanak jól, hanem fotón is! Van pár igazán egyszerű szabály, amire ha odafigyeltek fényéveket javíthattok képeitek minőségén. Ahogy a művelt német mondja, a szemünk is velünk eszik. A teljes cikket, a nlcafé […] Tovább

Tipp: a száraz bőr megmentője, vagyis kézápoló házilag olcsón

Enyhe tél ide vagy oda, a kezünk kikészült. Mosogatás, napi 20 kézmosás, babakocsi tologatás kesztyű nélkül, cipelés, pakolás, és a kezünkön a bőr segítségért kiált. Sok krémet kipróbáltam már, de most lehet, hogy megtaláltam az igazit. Rettentő zsíros, és egy hét egyszeri esti használat után láttam, hogy másnap délutánra is egyben van még a kezem, vagyis szuper! […] Tovább

Tipp: fakanalaink új élete

Vannak dolgok, amik egyszerűen kikopnak a háztartásokból, a konyhákból (alumínium kukta, kávédaráló – tisztelet a kivételnek :)!), és vannak dolgok, amik állandóak. Ilyen állandó dolog szerintem a fakanál. A fakanál remek dolog, hiszen a kényes teflon vagy kerámia bevonatos serpenyőkben, lábosokban is használható, meg amúgy is a sima lábosban is ezzel keverjük a levest. A […] Tovább

Tipp: egyperces forralt bor dekoráció

Komolyan nem értem, hogy az emberek miért kapcsolják össze a forralt bort a karácsonyi vásárral, hogy azt ott vagy abban az időszakban kell inni. Én nem azt mondom, hogy állítsunk/tartsuk meg a karácsonyfát februárig, hanem, hogy bátran készítsünk forralt bort addig, amíg hideg van, és valami finom meleg italra vágyunk. 🙂 És akkor hozzá teszem, […] Tovább

Tipp: egyszerű(bb) cukormázazás

Ha már megsütöttük a mézeskalácsot, akkor nálunk általában itt meg is áll a tudomány, mert a cukormázazást annyira macerásnak találom, hogy inkább hagyom is. Ha mégis ráveszem magam, akkor sógornőm anyósának a receptjét használom, ami a következő: 1 tojás fehérjét felverek, majd apránként hozzáadagolok 15 dkg porcukrot. Idén viszont kipróbáltam azt, amit eddig sose, hogy […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!