Masni

Heti tipp: a narancsfilé titka

Narancsfilé? Igen, kérem szépen. Ez a neve, amikor a narancsról még azt a fehéres áttetsző hártyát is eltávolítjuk. Sok receptben szerepel, hogy a narancsra hártya nélkül van szükség, és csemeténknek is először érdemes így adni. De szerencsére ennek is meg van a trükkje. És igazából nem is a hártyát távolítjuk el a narancshúsról, hanem a […] Tovább

Heti tipp: így nem csúszik be a fakanál a lábosba

Annak ellenére, hogy tényleg igyekszem főzés közben mindent a kezem ügyébe készíteni, előfordul (hah, mindig így van…), hogy valami pont akkor kell, amikor épp nyakig szaftos vagyok, elhangzik az “anya, kéééész vagyok”, vagy csengetnek. Ekkor persze rohanok, kapkodok, és az eddig készített étel hipp-hopp elnyeli a kanalat, amivel addig kevergettem. Na, ezt most egy huszáros […] Tovább

Heti tipp: mihez kezdjünk a pucér citromokkal és narancsokkal

Biztos volt már Veletek is úgy, hogy sütöttetek-főztetek valamit, és a recept annyit írt, hogy kell két reszelt citrom héja. Oké, lereszeltük a citromot, majd tanácstalanul visszatettük a citromot a hűtőbe, és egy hét múlva kidobtuk. Nem ittunk teát, nem voltunk betegek, nem kellett semmihez. Hát íme egy ötlet, hogy mit tegyünk a pucér citrusokkal: […] Tovább

Heti tipp: raktározz be reszelt citrom- és narancshéjból!

Ismerős az az érzés, hogy de jó lenne egy ilyen vagy olyan sütit sütni, de kell bele reszelt citrom- vagy narancshéj, de éppen nincs itthon kezeletlen héjú citrom vagy narancs, amit nyugodt szívvel beletennél, és esélyed sincs, hogy szombat d.u. 3-kor észszerű keretek között beszerezzél pár darabbal? Itt a megoldás, tádám! Amikor van otthon ilyen […] Tovább

Heti tippünk: jó-e még a tojás?

Mivel nem vagyok már mai csirke (hogy a tojás témánál maradjunk), és papíron már egy ideje magam vezetem a háztartást, érdekelt, hogy honnan lehet tudni, hogy mennyire friss a tojás, és meddig szabad megenni. Komolyan mondom, hogy nem tudom, hogy mit jelent az a piros sorszám a tojáson, és mikor tojta a tyúk. Ti vágjátok […] Tovább

Heti tipp: méz könyökre

Van ez a könyök. Szerintem túl kevés figyelmet szentelünk neki. Vagy csak én?! Felveszek egy kötött pulcsit, és beleakad a száraz bőröm. Jaj. Utánanéztem, kipróbáltam, és nagyon jó. És mivel én képtelen vagyok 30 percig nyugton ülni, és odafigyelni, hogy semmihez se érjek hozzá a könyökömmel, a mézen kívül egy kis folpakkra is szükség lesz. […] Tovább

Heti tipp: akasszuk vagy hajtogassuk?

Az abszolút ideális helyzettől most tekintsünk el, vagyis attól, hogy van egy 20 négyzetméteres gardróbunk tele akasztóval és polccal, ahova minden ruhánkat vasalva tesszük el… Általánosságban viszont elmondhatjuk, hogy sokat segíthetünk azzal, ha a rendelkezésre álló szekrényekbe megfelelően rakjuk el a ruháinkat. Akasztóra a 100% pamutból és lenből készült ingekkel, pólókkal és blúzokkal. A visszafele […] Tovább

Heti tippünk: banán tárolása

Tombol a banán szezon, és hol van még az első ropogós cseresznye… Érett állapotában a banán  csak pár napig áll el szobahőmérsékleten (hűtőbe nem szabad tenni, mert megbarnul és meg is romlik), de ezt megtoldhatjuk akár 3-4 nappal is az alábbi praktika segítségével: Csavarjuk folpackba a banán szárát! Egyszerű és nagyszerű. Még több tipp: – Heti tippünk: […] Tovább

Heti tippünk: 10 módja a nyakkendő megkötésének

Ti tudtok nyakkendőt kötni? Én nem nagyon, és ha az uramnak segíteni kellene, mindenképp vizuális segítségre lenne szükségem (vagyis a neten keresnék egy képes útmutatót)… Elhatároztam, hogy ezen változtatok, és legalább egy megkötési módot megtanulok. Találtam egy nagyon jó összefoglalót itt. #1 #2 #3 #4 #5 #6 #7 #8 #9 #10   Lehet gyakorolni! Ha […] Tovább

Heti tippünk: emelgetés ésszel

Új rovatot indítunk, “heTI TIpp” néven. Kipróbálunk, tesztelünk vagy egyszerűen csak ajánlunk. Aki még nem hallott volna Martha Stewartról, annak dióhéjban annyit, hogy ő mindenhez ért :). De tényleg, érdemes utána nézni, én mindig csak ámulok és bámulok! Egy korábbi LIVING nevű magazinjában találtam ezt a hasznos tippet – a földdel teli kaspót helyettesíthetjük az […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!