Masni

Mindig siker: bögrés kefires süti

Szeretem a bénabiztos sütiket. Nem kell azon izgulni, hogy jaj, most milyen kedve van a sütőnek, és feljön-e, nem túl sok-e bele a friss/fagyasztott gyümölcs, kijön-e majd a tepsiből és társai. Ez mindig jól sikerül. Finom, mindig elfogy. Legjobb meggyel és szilvával. Kefires pohár a bögre, 20*30-as tepsibe fér bele. Lehet persze felezni, de minek, […] Tovább

A tökéletes, nem szigorú paleo kenyér

A recept nem saját, egy ismerőstől kaptam, így semmiképpen sem szeretnék más tollával ékeskedni. A recept, a múlt hétvégén jutott el hozzám, azonnal ki is próbáltam, és egyik ámulatból estem a másikba. Valami hihetetlenül finom, ízletes és aki mondjuk szereti a magos kenyereket, annak igazi kenyér élményt ad. Csabi nagyon köszi a receptet, és azt […] Tovább

Az egyszerűen tökéletes kenyér titka

Most, hogy ilyen remek címet adtam ennek a bejegyzésnek, elárulom, hogy nem én jöttem rá a tuti-tutira, hanem csak tökéletesítettem az amúgy is remek receptet. Ez a kenyér magában, vagy bármilyen kerti bográcsozáson kísérőként is szuperül szerepel majd. Süss kenyeret, megéri! A kenyér hozzávalói (2,5 dl-es csészével mérve): 4 csésze BL80-as, azaz fehér kenyérnek való […] Tovább

Epres őrület

Ez a leves recept biztos megosztó lesz, őszintén bevallom én is aggódtam egy kicsit, mikor elolvastam az inspirációt adó alapötletet. Eper és paradicsom. Balzsamecet és bazsalikom. Huh. De a végeredmény fantasztikus, próbáljátok ki bátran! Ami kell a leveshez (4 nagy vagy 6 kicsi adag lesz belőle): 60 dkg eper, 80 dkg paradicsom, 1 csokor bazsalikom, […] Tovább

Heti tipp: házi vanília esszencia

Az ember lánya csak kapkodja a fejét, hogy milyen ízfokozókat használnak manapság. Az egyik ilyen gyöngyszem – csak úgy mellesleg elárulom – az a vaníliás cukor. Sőt vannak olyan gyártók, akik a fekete pöttyöket is imitálják benne. Erre a problémára szeretnék megoldást adni Nektek, én már évek óta csak ezt használom, ahol a recept vaníliás […] Tovább

Ropogós keksz a javából - glutén- és laktózmentes

Eddig is, most is igyekszünk egészséges recepteket felrakni, olyanokat, amiket mi is kipróbáltunk. Amik tuti befutók kicsiknél, nagyoknál egyaránt. Ez a keksz mostantól nálunk hetente fog sülni, mert annyira jó lett. Egyszerű és nagyszerű. Az ihletet Ugrai-Nagy Tünde Manókonyha című szakácskönyvében fellelt zabpelyhes keksze adta. Én egy picit változtattam rajta, íme a recept Masnis változata: […] Tovább

Könyvajánló

Vrábel Kriszta előző szakácskönyve (Főzd magad) nagy hatással volt rám. És nekiálltam én is otthon elkészíteni azokat a dolgokat, amiket eddig lehet, hogy megvettem készen, mert egyáltalán eszembe se jutott, hogy “jé, ezt meg lehetne csinálni”. Így nagyon megörültem, amikor megjelent a második, gyerekekkel főzős, majd villámtempóban a harmadik könyve, mely a mai világunk egyik […] Tovább

Bénabiztos fényfüzér - nemcsak Valentin-napra

A tavalyi évben már készítettem papírpohár lámpaernyős fényfüzért, de a múltkori drogériás látogatásom alkalmával a mélyhűtős zacsik és alufóliák között guberálva ráakadtam ezekre a csini kis muffin díszítő karimákra, így adott lett, hogy idén is lesz fényfüzér projekt. Az idő még elég hűvös, így kerti világításnak korai lenne, viszont közeledik Valentin-nap. Aki szereti, azért készítse el, […] Tovább

Szilvás csokifagyi mézeskalács kosárban

Gyakorlott Masni követőnek nem újdonság, hogy Praliné Zsuzsi néha elképesztő ízpárosításokkal örvendeztet meg minket. A mostani recept valami őrületesen finom. Készítsétek el, érdemes! Igazi karácsonyi desszertötlet szigorúan fagyi rajongóknak, akik nem riadnak vissza attól, hogy a fűtött lakásban még az ünnepek alatt is fagyit kanalazzanak! Az alap csokoládéfagylaltot mézeskalács-fűszeres szilvalekvár-örvények bolondítják meg, amihez szuperül passzol […] Tovább

Almás-mákos quiche recept (laktózmentes)

Biztos sokan ismerik a francia sonka tortát, vagyis a quiche-t, amit én is nagyon szeretek, mert könnyen és gyorsan el lehet készíteni. Most édes formájában született ujjá. Hozzávalók: Tészta: – 200 g liszt (finomliszt, vagy fele-fele finom-és kukoricaliszt, vagy zabliszt, vagy ki mit szeret és ehet) – 100g kókuszzsír – esetleg víz Töltelék: – 3 […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!